Amandine fara ou

Ingrediente:
Pt blat: 1 cana zahar, 1 cana apa mineral, ½ cana ulei, 3 linguri gem, 3 linguri praf de roscove (sau cacao), 60gr nuci, 1 ½ cana faina, esente, 1 lingurita bicarbonate stins, fructe confiate
pt crema:500 ml lapte, 50g amidon, 3 linguri zahar, 50g ciocolata alba, 100 g unt sau margarina 
pt sirop:500 ml apa; 7 lg zahar ; esenta rom
pt glazura:150 gr ciocolata cu rom; 1 cub unt; 30 ml lapte;

Mod de preparare:
Se amesteca zaharul cu apa si uleiul, se adauga pe rand gemul, cacao, faina, bicarbonatul, nucile macinate, esenta. Se toarna aluatul in tava unsa, se coace 40 min la 180C.
Se amesteca zaharul cu amidonul, se adauga cateva linguri de lapte, se amesteca pana se topeste tot. Restul de lapte se pune pe foc, se adauga ciocolata, cand a dat in clocot se adauga amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa racire se amesteca cu untul.
Glazura o obtinem topind pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Lasam sa fiarba un pic si apoi lasam sa se raceasca.
Siropul: se pune pe foc apa cu zaharul pana se face ca pt dulceata, se adauga romul dupa ce o luam de pe foc.
Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema distribuind-o uniform, venim cu cel de-al doilea blat insiropat peste crema si dam la frigider pentru vreo ora.
Dupa ce s-a racit un pic, taiem prajitura in patratele la dimensiunea la care doriti si turnam deasupra glazura de ciocolata.
Sfaturi:
- cu pudra de roscove iese delicioasa
- daca folositi o dulceata mai moale(zemoasa) iese blatul mai moale, puneti jumatate din sirop
- eu am facut si cu sirop de zahar ars: am pus 3 linguri de zahar pe foc, dupa ce se topeste zaharul(se amesteca continuu sa nu se arda) se pune 10 linguri de apa si se lasa pe foc pana se leaga ca pt dulceata. Dupa ce am terminat de facut amandinele le-am pus pe un platou in care am turnat siropul de zahar ars. Imi plac prajiturile zemoase

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu