Palmieri

La gradinita la fiul meu cateodata se dau palmieri la gustare. La inceput nu i-a placut si ii mancam eu(bucuria mea:) ). Dar am tot insistat sa guste (rau am facut ;)) ca pana la urma a inceput sa imi ceara sa-i si cumpar. Destul de scump (intre1,5 si 2 lei) avand in vedere ca e doar aluat cu zahar. Am cautat pe internet reteta si de atunci fac acasa. E bataie pe ei. Si sotului ii plac foarte mult. Pentru alta reteta trebuie sa ma rog de el sa-mi cumpere aluat, dar pentru palmieri aduce el singur si ma pune sa fac.
Cumpar aluat de 800gr dar impartit in 2 buc. Sau daca nu gasesc decat dintr-o bucata il las un pic sa se dezghete (nu de tot) si rup jumatate, iar cealalta jumate o pun in congelator si o fac alta data.
Mod preparare:
400gr aluat de foietaj cumparat, il las la dezghetat, il mai intind putin cu sucitorul (inca nu am supersucitor din acela in care se pune apa, dar am in gand sa-mi cumpar de la tupperware), presar zahar pe toata suprafata aluatului, mai dau o data cu sucitorul peste zahar sa intre in aluat, apoi incep sa pliez aluatul. dintr-o parte pliati un sfert din aluat, din cealalta parte un sfert, apoi iar in sfert dintr-o parte iar un sfert din cealalta, cand ati ajuns la mijloc puneti partile una peste alta. Taiati fasii de 2 cm pe care le puneti in tava pe hartie de copt, cu taietura in sus, distantate pentru ca vor creste destul de mult. Eu mai pun zahar si inainte de a le pune in cuptor pentru ca ne plac mai crocanti si dulci. Se lasa 15 min pe o parte si 10 pe cealalta parte la 160C. 

Sugestii:
se poate pune si scortisoara dar noua nu ne place
ies circa 15 bucati (din 3 lei in loc sa mananci 2buc mananci 15)
puteti inlocui zaharul cu telemea sau cascaval ras, ingrediente pentru pizza(salam, ciuperci, carne,etc, mixate), ies niste aperitive gustoase si frumoase








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu