Prajitura magica



Ingrediente:
110 gr unt topit; 140 gr biscuiti macinati ca pesmetul; 170 gr fulgi sau chipsuri de ciocolata
100 gr nuca taiata marunt; 400 ml lapte condensat; extra: coaja de portocala confiata
Mod preparare:
Se pun ingredientele in straturi, in ordinea data. Se niveleaza cu dosul lingurii. Se baga in cuptor la 180C circa 35min. Dupa racire se tine la frigider 2 ore, dupa care se taie bucati si se pastreaza in frigider.

Sugestii:
In reteta originala este si un strat de cocos intre biscuiti si ciocolata, daca faceti prajitura cu cocos, jumatate din laptele condensat il puneti deasupra ei, cealalta jumatate la final.
Eu am amestecat cu biscuitii si fulgi de porumb deoarece nu am avut cantitatea necesara, nu este nici o diferenta, cu sau fara.
Am folosit ciocolata menaj rasa.
Coaja de potocale nu am pus un strat intreg(e prea scumpa), am presarat pe ici pe colo.
Nu va sfatuiesc sa o taiati inainte de a sta in frigider pt ca riscati sa se farame.
O scoateti din frigider  doar in momentul servirii pt ca se inmoaie si se farama.
Am folosit un vas yena mai mare si a iesit subtirica, daca doriti mai inalta folositi un vas mai mic.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu