Ciocolata de casa bicolora

Ingrediente
500 gr lapte praf, 500 gr zahar, 1/2 cana apa, 200 gr unt, 5-6 linguri de cacao, 1 esenta vanilie, nuci
Mod preparare
Se freaca untul un pic pana e cremos. Se imparte in doua, Se amesteca intr-un bol mare 250 gr lapte praf cu cacaoa, in alt bol se pune restul de lapte praf. Se pune intr-o oala zaharul cu apa si se lasa la foc mic sa se topeasca zaharul. Cand incepe sa fiarba compozitia, adica incepe sa faca spuma deasupra, mai lasati la fiert cca 1 minut. Se toarna jumatate din acest sirop peste laptele cu cacao si se amesteca repede (amestecul inca nu e "legat" de tot), apoi se adauga jumatate din unt (de abia acum, dupa ce untul e topit, compozitia va deveni ca o lava groasa in care se amesteca mai greu). Se freaca totul pana compozitia e omogena si nu se mai vede unt. Siropul care a ramas il mai incalziti un pic pana vedeti ca incepe sa fiarba si rapid il turnati peste restul de lapte praf. Adaugati esenta de vanilie si omogenizati. Adaugati restul de unt si amestecati bine.Puneti ciocolata alba peste cea cu cacao si tot cu degetele trecute prin ulei intindeti foaie deasupra. Lasati totul macar 15 minute sa se racoreasca ciocolata. Daca ciocolata alba iese o idee mai moale decat cea de cacao nu e problema, o puneti cu lingura pe stratul de ciocolata si in 15-30 min. se va intari . Peste ciocolata alba, daca doriti presarati stafide, nuci sau orice altceva preferati; apasati-le putin cu mana sa se lipeasca de ciocolata . Se taie si se serveste. Se pastreaza la frigider.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu