Tort cu crema de menta

Pentru blat: 150 g faina,1 lingurita praf de copt, 3 linguri cacao, 75 g zahar, 75 g unt, 1 ou

Se amesteca faina cu praful de copt, cacao si zaharul. Se adauga untul si oul si se framanta un aluat, dupa care se inveleste in folie si se pune la rece 30 min.
Se imparte aluatul in 2 parti care se intind si se aseaza pe o tava rotunda (20 cm.) tapetata cu hartie si se coc 10 min.

Pentru crema:400 ml. lapte, 75 g zahar, 2 linguri amidon, 2 galbenusuri, 4 linguri sirop de menta.

Se incalzeste laptele cu zaharul, amidonul si galbenusurile, se amesteca continuu. Cand compozitia se ingroasa, se inglobeaza siropul de menta.

Se pune o parte din aluatul copt, se pune crema, apoi cel de-al doilea blat. Eu nu l-am insiropat dar cred ca ar merge insiropat pentru ca iese un pic cam tare(dar si asa a fost gustos). Deasupra am pus o glazura facuta din 5 linguri de zahar pudra, un varf de lingurita de cacao si apa rece care se pune cate putin peste zahar pana se ajunge la consistenta dorita. Se decoreaza dupa preferinte.Se da la rece.
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu