Baclava

Ingrediente
1 pachet foi de placinta; 150 g margarina sau unt; 250 g miez de nuca; 1 lingurita scortisoara; 200 g zahar; 120 g miere; 150 ml apa

Mod preparare

Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse. Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos. Intre timp se face siropul. Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa fiarba din nou. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. Se servesc reci
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu