Grisine

Ingrediente: 
500 g faina (daca doriti mai crocante se pune 200g gris si 300 g faina); 12 g drojdie proaspata; 3 linguri ulei de masline; 250 ml apa; sare; putin zahar ( pentru amestecat drojdia ); masline, cascaval, boia, praf de usturoi 


Mod preparare:


Intr-un vas se pune drojdia, 1 lingura faina, 4 linguri apa si jumatate lingurita zahar. Se amesteca toate si se lasa 15 min acoperit (nu lasati mai mult de 1 ora ca o veti arunca, sunt patita, nu am avut timp de ea si am lasat-o mai mult). In alt vas se pune faina amestecata cu sare (daca folositi si gris amestecati grisul cu faina), se face o gropita in mijloc, se adauga maiaua, apoi apa si uleiul. Se framanta o coca elastica. Se acopera cu o folie sau o punga de plastic (eu refolosesc pungile de la cumparaturi, de la legume sau fructe). Se lasa la crescut (daca puneti folie poate sa stea foarte bine si pe masa), daca vreti sa creasca mai repede se pune intr-un loc cald(eu folosesc cuptorul de la aragaz cu lumina aprinsa). Dupa ce a crescut intindem aluatul, Pe jumatate de aluat punem masline taiate bucatele( ce marime preferati fiecare), cascaval ras, boia (dulce sau iute, in functie de preferinte), eu pe jumatate de aluat am pus praf de usturoi(iese ceva interesant, dar nu pe placul tuturor), puteti sa mai puneti oregano (data viitoare o sa pun si eu), acoperim cu jumatatea de aluat goala. Se tai fasii de grosimea dorita, se rasucesc, si se pun la cuptor pana se rumenesc. Sunt crocante si foarte gustoase.


Sugestii:
Eu am mai facut (la sugestia baietelului) grisine dulci. Am pus zahar in loc de sare iar ca umplutura am pus stafide si le-am pus direct in aluat. Le-a halit pe toate :)
In poze sunt si grisine simple cu susan





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu