Tort krem a la krem

Blat:
6 oua,6 linguri de zahar, 1 plic Creme Ole de ciocolata.
Crema:
200 ml smintina dulce , 200 ml lapte rece, 1 plic Creme Ole de vanilie.
Glazura:
2 linguri apa, 2 linguri zahar, 2 linguri brandy, 100 g ciocolata, 50 g unt.

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu unt sau cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema: Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul , crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider. 
Glazura: Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu