Mini eclere

Ingrediente eclere
125 g faina; 100 g unt ; 250 ml apa ; 1 varf de cutit de sare; 3 oua

Ingrediente crema
400ml lapte, 100g zahar, 4buc galbenusuri, 50g faina, vanilie, rom


Mod preparare
Gogosile: Se pune apa, untul si sarea la fiert. Cand clocotesc se pune faina toata odata si se amesteca foarte bine. Cand s-a omogenizat bine si incepe sa se desprinda de peretii vasului luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Ouale se pun peste compozitie, unul cate unul amestecand dupa fiecare. Se pun intr-un posh si se fac forme pe hartia de copt pusa in tava. Se lasa la copt la foc mic si nu se deschide usa cuptorului cam 40 min. Va mai uitati la ele, se scot cand sunt rumenite.
Se lasa la racit apoi se umplu cu crema sau frisca. Ele la copt cresc si li se formeaza o gaura in mijloc. Se dau prin ciocolata sau se pudreaza cu zahar

Crema: Se pune laptele 350ml la fiert. In alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul si faina, se adauga treptat restul de lapte rece. Cand fierbe laptele se adauga compozitia cu oua. Se amesteca continuu pana se ingroasa.
Sugestii:
eu le-am pus pe hartia de copt cu lingura, dar se pot face forma de ecler cu poshul
le-am facut mici si le-am umplut fiind mai usor de mancat de catre copii
le-am dat prin fineti de casa (aveti reteta pe blog)
in loc de unt am folosit ulei
la crema in locul fainii puteti folosi amidon


Coca


 
Crema

 
Finalul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu