Lapte condensat si dulce de leche

Ingrediente lapte condensat:
375ml lapte de tara, 500g zahar pudra(cumparat), 40g unt
 
 


 
Mod preparare:
Se pun toate ingredientele pe foc mic. Cand zaharul si untul s-au topit dam focul putin mai tare si asteptam sa fiarba. De la primul clocot mai lasam 10 min, amestecand mai des. Luam laptele de pe foc si il lasam sa se raceasca. La inceput este lichid, apoi pe parcurs ce se raceste se mai ingroasa il punem in borcan si il tinem la frigider pana la folosire. Este delicios. Mult mai bun decat cel cumparat (care cateodata este sarat nu dulce).

Sugestii
Inainte de folosire amestecati laptele.
Din cantitatile date iese un borcan mare de lapte condensat
Si la dulce de leche cantitatea este aceeasi, nu scade
A doua oara s-a facut pe foc de parca s-a branzit laptele, am amestecat cu telul tot timpul si si-a revenit. In borcan s-a ridicat grasimea la suprafata, amestecati si isi revine.

 
 
 
 



 
 
 A doua zi

 
Dulce de leche: borcanul cu laptele condensat se pune intr-o oala cu apa pana sub capac si se pune pe foc mediu (apa sa clocoteasca), se fierbe timp de 3 ore. Cand scade apa completati. Dupa fierbere capata o culoare si un gust de caramel. Se va colora exact cantitatea care este in apa. Se poate folosi la multe retete de prajituri, inghetata.


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu