chiftelute de pui gratinate

Din lipsa de idei, am dat un search pe google si am cautat o reteta pentru copii (sotul mananca cartofi prajiti cu ou), am gasit aceasta reteta. Am modificat-o dupa gustul meu, si dupa ce ingrediente aveam.
Nu am avut smantana, dar tot internetul m-a ajutat. Acum sa trecem la reteta

Ingrediente smantana (de fapt maioneza):
100 gr lapte de vaca; 180 gr ulei de floarea soarelui; cateva picaturi zeama de lamiae; sare

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un vas inalt, de preferat cel de la mixer, introduceti blenderul vertical pana la fundul vasului si ii dati drumul. Nu-l ridicati sus deloc, il tineti pe fund circa 1 minut, dupa care il ridicati usor si amestecati pana nu mai ramane ulei deloc. Gata.

Ingrediente chiftelute:
carne de pui, morcov, ou, marar, sare

Mod de preparare:
Se toaca carnea cu morcovii, se adauga oul, sarea si mararul si se formeaza chiftelute

Ingrediente gratin:
smantana, ceapa verde, 2 oua

Mod de preparare:
Chiftelutele se pun intr-un vas pentru cuptor uns cu ulei, se adauga smantana amestecata cu ceapa taiata marunt si ouale battue,. Se pune la cuptor pana se rumeneste bine

Sugestii:
Smantana este buna doar pentru a fi folosita in mancare. Nu are gustul celei cumparate.
Eu am avut piept de pui de tara care este mai atos, din aceasta cauza, inainte de a pune smantana am pus putina apa, cat sa acopere chiftelele si le-am pus la cuptor pana se evapora apa. Apoi am adaugat smantana si am pus la cuptor pana s-a rumenit.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu