Rulada cu crema caramel

INGREDIENTE:

Pentru blat:
250 g biscuiti macinati; 50 g nuci macinate; 150 ml lapte; 2 linguri cacao; 50 g unt topit
Pentru crema:
200 g zahar; 200 ml lapte; 2 galbenusuri; 35 g faina; 100 g unt; 50 g nuca macinata

MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol biscuitii macinati, cacao si nucile macinate. Adaugam laptele si untul topit si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Pe tava punem o folie alimentara si intindem compozitia de biscuiti astfel incat sa obtinem blat dreptunghiular, pe care il dam la rece cat pregatim crema.
Pregatim toate ingredientele astfel incat sa putem lucra foarte repede. Amestecam galbenusurile cu faina si apoi incorporam usor laptele, amestecand bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Punem zaharul la topit. Cand acesta se topeste si devine transparent turnam amestecul de lapte si oua peste zahar. Amestecam continuu, la foc mic, pana obtinem o crema mai groasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasaca. Incorporam untul si nuca macinata, apoi intindem crema peste blatul de biscuti. Rulam usor, cu ajutorul foliei. Tot cu aceasta invelim rulada si o dam la frigider pentru cateva ore.
Eu in loc de biscuiti am folosit cereale si din aceasta cauza s-a cam faramat cand am taiat felii, dar gustul este minunat. Crema se poate folosi cu succes si la tort. Asta vreau sa fac in curand.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu