Budinca cu orez

Ingrediente:
4 căni de lapte;1 cană de orez; zahăr vanilat; 4 linguri de zahăr; 2 oua;  unt;stafide; scortisoara pt pudrat

Mod de preparare:
Puneţi orezul la fiert în laptele rece împreună cu zahărul vanilat. Când este aproape fiert, adăugaţi zahărul . Fierbeţi în continuare până ce laptele a scăzut şi bobul de orez este fiert bine.Adăugaţi untul şi luaţi vasul de pe foc.Separaţi albuşurile de gălbenuşuri.Bateţi albuşurile spumă.După ce orezul s-a mai răcit adaugaţi, treptat, gălbenuşurile amestecând energic pentru a le încorpora uniform.Încorporaţi stafidele.Adăugaţi, amestecând uşor, albuşurile.Turnaţi orezul în formă (fiecare ce are, eu am avut forma de ratusca) si introduceţi la cuptor pentru 50 de minute.Scoateţi budinca de la cuptor, lăsaţi-o să se răcorească 10 minute, răsturnaţi-o si decorati-o dupa gust si dupa posibilitati. Eu am folosit colorant alimentar ptr culoarea galbena, si colorant rosu pt ochi, cioc si fundita. Nu recomand colorarea dar am avut in casa si am vrut sa arate frumos pt baietelul meu de 5 ani care e cam mofturos. Pofta buna



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu