pachetele cu legume la cuptor

Ingrediente:
foi placinta, legume: eu am pus: ceapa, dovlecei, morcov, castraveti, dar se mai poate folosi: ciuperci, ardei gras, cartof, varza, si carne

Se lasa foile la dezghetat. Se calesc legumele rase pe razatoarea mare in putin ulei pana se inmoaie. Se taie foile de placinta in doua, se pune pe fiecare foaie cate 1-2 linguri de umplutura, se ruleaza ca in poze si se pun in tava pe hartie de copt. Se ung cu ou si se coc. Eu nu am uns si au iesit prea albe. Dupa ce s-au rumenit se ung cu pensula uda cu apa (sa se inmoaie) si se mai lasa 1 minut in cuptor. Dupa ce le-am scos le-am invelit cu un prosop. In poze se vede ca am uns la final cu albus de ou, asa scria in reteta dar nu e nevoie decat atunci cand prajiti pachetelele sa nu se desfaca.
In acelasi mod am facut si cu umplutura de branza dulce (branza dulce+1ou+gris)

Mie nu imi plac, sau mai bine zis la trecut nu mi-au placut, foile de placinta. Dar folosite in acest mod sunt delicioase.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu