Tort Mississippi Mud Pie

Ingrediente:
Pentru blat: 200 gr biscuiti, 60 gr unt, 60 gr ciocolata neagra,
Pentru crema: 180 gr ciocolata neagra, 180 gr unt, 4 oua, 90 gr zahar tos, 90 gr zahar brun, 200 ml frisca
 Pentru topping: 100 ml frisca,  ciocolata rasa

Mod preparare:
Blatul: biscuitii sfaramati se pun intr-un bol,se adauga ciocolata topita pe baie de aburi, impreuna cu untul dupa ce s-a racorit.Se amesteca bine. Intr-o forma de tort, din aceea cu inel detasabil, puneti blatul de biscutiti si se niveleaza. Dati la rece, in frigider. E suficient cat sta pana pregatiti crema.

Crema: topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar ca pentru bezea. Adaugati apoi frisca si amestecati cu lingura. Turnati si crema de ciocolata si amestecati usor.

Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.
Dati la cuptor, incins in prealabil, la 180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se raceasca. Se adauga frisca si se rade ciocolata deasupra.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu