Crema ciocolata finetti sau nutella de casa

Ingrediente
Lapte dulce 150 ml, ulei de floarea soarelui 350 ml ,zahar pudra 0.5 pah , cacao 4 linguri, zeama de lamaie3 linguri, esenta de vanilie sau rom


Mod de preparare

Intr-un vas adanc(pahar de blender) se toarna laptele, zaharul pudra si uleiul. Laptele si uleiul trebuie sa fie ambele la temperatura camerei. Introduceti blenderul vertical pana la fundul vasului si ii dati drumul. Nu-l ridicati sus deloc, il tineti pe fund circa 2 minute. Uleiul se va incorpora singur in lapte. Adaugati zeama de lamaie. Apoi se adauga pudra de cacao, esenta. Blendati bine pana se uniformizeaza compozitia. 

  
Sugestii: 
daca faceti crema pentru glazurat tortul este perfecta, daca o faceti pentru altceva puneti un pic mai mult zahar
eu am folosit zahar vanilat, deci nu am mai pus vanilie, dar vreau sa incerc cu rom, sigur iese ceva delicios
am facut din jumatate de reteta sa vad cum iese, acum imi pare rau ca am facut atat de putin pentru ca trebuie sa fac iar, a iesit o cutie plina in care a fost mascarpone de 250 gr.
am facut niste eclere si am pus deasupra crema aceasta
lamaia de obicei nu se foloseste toata deodata, eu am descoperit de curand niste cutii in care alimentele nu oxideaza si se pastreaza vreme indelungata (lamaile taiate chiar si o luna) si folosesc cat am nevoie dupa care pun lamaia in cutie si o pun la frigider. Cate lamai nu am aruncat pentru ca se stricau inainte sa termin zeama din ele....


PS: am facut si compozitia intreaga dar parca nu a iesit ca prima data, fiind mai mult a fost si mai greu de mixat.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu