Ingrediente:
150 g unt; 150 g unt de arahide; 50 g zahar; 1 ou; 100 g faina; 1 lingura de bicarbonat; un plic zahar vanilat; o tableta de ciocolata cu lapte
Mod preparare:
Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine spuma, apoi se adauga oul si untul de arahide. Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Se adauga faina cernuta in prealabil, si bicarbonatul si se amesteca pana cand aluatul devine omogen. Pentru a se lucra mai bine cu el se da la rece minim 1 ora, apoi se formeaza bilute de marimea dorita, se aplatizeaza usor intre palme si se pun intr-o tava cu hartie de copt. In mijlocul fiecarui fursec se formeaza o gropita apoi se dau la cuptor pentru 25 de minute. Daca observati dupa 10 minute ca gropita formata se umfla, scoateti tava din cuptor si mai apasati putin. Dupa ce sunt coapte se scot din cutor si se lasa la racit.
Tableta de ciocolata se topeste pe baie de aburi si cu ajutorul unei lingurite se umplu gropitele din fursecuri. Lasati fursecurile pana se intareste ciocolata, apoi serviti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu