Briose cu dulceata

Ingrediente: 
250gr. faina, 1 lingurita bicarbonat, 150g zahar, 250ml. lapte, 200ml. smantana, zahar vanilat
orice gem sau orice budinca
Mod preparare
Pt aluat: intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, se face o adancitura in mijloc si se toarna laptele amestecat cu smantana, se amesteca putin (trebuie sa mai ramana putine cocoloase)

Pt budinca: 1 plic de budinca se prepara cu 350 ml lapte si 50 g ciocolata alba

Se umple formele de briose (eu am forme de silicon)cu 1/3 aluat, se adauga ½ lingurita umplutura(gem sau budinca), apoi se acopera cu aluat pana nu se mai vede umplutura. Se introduce in cuptorul incins la 180 grade timp de 25 minute. Se orneaza cu zahar pudra. POFTA BUNA

Sugestii:
in loc de smantana se poate folosi iaurt cremos(eu am folosit cu succes)
in aluat se poate pune 40g cacao (sunt mai delicioase)
 
 
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu