Focaccia

Ingrediente:
450g faina, 1 cub drojdie proaspata sau un pliculet uscata, sare, 5 linguri ulei, 250ml lapte caldut, 1/2lingurita zahar

Mod preparare:
Se framanta coca din toate ingredientele: daca folosim drojdia uscata se amesteca cu faina, se adauga sarea, zaharul, apoi ingredientele umede. Daca folosim drojdie proaspata: se pune intr-un bol drojdia, zaharul, 1 lingura faina, 3 linguri lapte si se amesteca bine, se pune o farfurie deasupra si se lasa 15 min sa creasca. Faina cu sare se pune intr-un vas iar deasupra se pune drojdia crescuta, uleiul si laptele si se framanta coca. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se unge masa cu ulei, de preferat de masline, si se intinde aluatul. Se pune in vasul de copt si se toarna deasupra ulei de masline si ingredientele preferate sau ce avem in casa. Se mai lasa 15-20 min sa mai creasca. Se pune in cuptorul incins pana se rumeneste frumos.

Sugestii:
In locul laptelui se poate folosi apa
Deasupra se poate pune salam, masline, rosii, sau se pot pune doar condimente uscate: oregano, maghiran, etc
Acum am achizitionat un vas in care fac aluatul fara sa mai fie nevoie sa framant, de la tupperware.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu