225 g faina;250 g zahar;1 pachet margarina rama;1 l lapte;vanilie;8 oua;coaja rasa de la o portocala sau lamaie;sucul de la o portocala;un praf de sare
Mod de preparare
Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin spuma, adaugam apoi margarina topita si racorita si omogenizam compozitia. Dupa omogenizare adaugam faina alternand cu laptele pentru a nu se forma cocoloase.
Adaugam si vanilia, coaja si sucul de portocala si omogenizam din nou.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa.
Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, amstecand cu o lingura de sus in jos.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea si dam la cuptorul preincalzit cca. 1 ora si 10 minute, primele 5 minute la foc mare, apoi la foc mic. Este gata cand incepe sa se crape si sa se rumeneasca frumos.
Sugestii:Adaugam si vanilia, coaja si sucul de portocala si omogenizam din nou.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa.
Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, amstecand cu o lingura de sus in jos.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea si dam la cuptorul preincalzit cca. 1 ora si 10 minute, primele 5 minute la foc mare, apoi la foc mic. Este gata cand incepe sa se crape si sa se rumeneasca frumos.
In poze am facut jumatate de reteta, a iesit mai buna decat reteta toata, mai subtire dar mai gustoasa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu