Ingrediente:
Pt aluat:250 g margarina; 400 g faina; 100 g zahar; 2 oua ;2 plicuri zahar vanilat ;1 plic praf de copt.
Pt aluat:250 g margarina; 400 g faina; 100 g zahar; 2 oua ;2 plicuri zahar vanilat ;1 plic praf de copt.
Pt umplutura:1 borcan dulceata prune; 100 g nuci faramitate
Mod de preparare:
Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa apoi o jumatate de ora la frigider. Aluatul se imparte apoi in 2 bucati, una mare una mai mica. Din bucata mare se intinde o foaie care se pune intr-o tava intinsa , peste foaia de aluat se pune dulceata care se intinde, apoi se presara nuca pe toata suprafata. Din bucata mica de aluat se intinde o foaie mai subtire si se taie fasii de 2 cm latime. Acestea se aseaza pe prajitura sub forma de grilaj.Se baga in cuptorul incalzit,se coace la foc mediu circa 40 minute. Dupa ce s-a copt se taie in patrate sau cum doreste fiecare. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu