150 gr faina; 1 lingurita bicarbonat; 3 oua; 125 gr zahar; 65 ml lapte; 1 lingura esenta de vanilie; 1 lingura rom
Pentru insiropat blatul:
300 ml lapte; 200 ml frisca lichida
Mod preparare
Preincalziti cuptorul la 180C. Cerneti si amestecati faina cu bicarbonatul. Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul in 3 reprize, se bate in continuare pana cand este complet incorporat. Se adauga galbenusurile pe rand si se bate in continuare dupa fiecare. Se incorporeaza treptat faina si laptele, in 3 reprize, amestecand incet, cu lingura (neaparat), de jos in sus, astfel incat compozitia sa pastreze cat mai mult aer. La sfarsit se amesteca vanilia si romul, apoi se toarna in tava si se da la copt.Se coace 30 min sau pana cand devine auriu deasupra. Se lasa 30 minute la racit apoi se impunge cu un cutit pe toata suprafata (eu am facut cu o furculita, dar e mai bine cu un cutit si mai rar). Intre timp se amesteca bine laptele pentru insiropat si frisca lichida si cand blatul nu mai e foarte fierbinte, dar e inca cald se toarna deasupra blatului. Se lasa la racit cel putin 4 ore la frigider, dupa care se intinde deasupra dulce de leche sau frisca. Prajitura se serveste numai rece, de la frigider.
Sugestii
daca nu aveti frisca pentru insiropat puteti folosi doar lapte indulcit cu zahar sau miere
daca nu aveti frisca pentru insiropat puteti folosi doar lapte indulcit cu zahar sau miere
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu