Crema: 200g nuci, 4 albusuri, 150g zahar
Blatul: 3 oua, 150g unt, 50g zahar pudra, esenta rom, 2 linguri coniac, 4 linguri cafea sau capucino
Mod de preparare
Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate ca pentru bezele. Se adauga nucile macinate si se amesteca cu lingura de jos in sus. Se imparte in 3 si se coc foi in tava pe hartie de copt. Se lasa la racit inainte de a le scoate de pe tava ca altfel se farama.
Crema: Se bat albusurile spuma tare. Se freaca untul cu zaharul si romul, se adauga galbenusurile cate unul, apoi se incorporeaza spuma amestecand de jos in sus
Se aseaza prima foaie si se insiropeaza cu cafeaua amestecata cu coniacul. Se intinde ½ din crema, se pune a doua foaie si se insiropeaza. Se intinde restul de crema, ultima foaie care se insiropeaza si ea apoi se rade ciocolata deasupra. Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu