Blatul:blat de pandispan: 6 oua; 1 1/2 pahar zahar, 2 pahare faina; 8 linguri ulei, 8 linguri apa, esentele preferate
Crema: mascota : 150g unt, 50g cacao, 4 oua , 8 linguri zahara, esenta rom, 50 g nuci, coaja portocala confiata, visine din visinata, zahar vanilat
Decorul (se face cu o zi inainte): 100 gr marshmallow, 2 linguri apa, 200 gr zahar pudra
Mod preparare
Blatul se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pana se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batand cu mixerul , peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi faina amestecand pana se omogenizeaza.Se unge o forma si se toarna compozitia.. Se coace la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de abur pana se ingroasa, Se lasa sa se raceasca. Se spumeaza untul cu cacaoa, dupa care se adauga ouale. Se adauga si restul de ingrediente si se amesteca.
Decorul: se pune marshmallow-ul cu apa pe baie de abur si se amesteca pana se transforma in pasta. Se ia de pe foc si se pune cate putin din zahar framantandu-se pana se incorporeaza tot zaharul si devine ca o plastelina. Se pune in folie de plastic si se pune la loc intunecat si racoros pana a doua zi.Inainte de a o folosi se framanta bine ca sa poata fi modelata frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu